top of page

IT-tips: Sette opp 2-faktor autentisering

2-faktor autentisering (2FA) er en ekstra sikkerhetssperre for å beskytte din konto mot uautorisert tilgang. Her er noen av de viktigste grunnene til at du bør bruke 2FA:

· Bedre beskyttelse mot hacking: 2FA krever at du har både et passord og en annen form for bekreftelse, for eksempel en engangskode eller et fingeravtrykk, for å logge inn. Dette gjør det svært vanskelig for en hacker å trenge seg inn på kontoen din.


· Mindre sannsynlighet for å bli utsatt for phishing: Phishing er en type cyberangrep der en hacker prøver å få deg til å oppgi passordet ditt ved å sende deg en falsk e-post eller en lenke til en falsk nettside. Med 2FA må en hacker også klare å stjele den andre formen for bekreftelse for å få tilgang til kontoen din.


· Enklere å oppdage uautorisert tilgang: Hvis noen prøver å logge inn på kontoen din uten din tillatelse, vil du motta et varsel om at noen prøver å få tilgang. Dette gir deg muligheten til å ta rask handling for å beskytte kontoen din.


· Støtte fra mange nettjenester: Mange nettjenester, inkludert Google, Facebook, og Twitter, tilbyr nå 2FA som en ekstra sikkerhetssperre. Du trenger ikke å bekymre deg for å huske en annen liste med passord, da du allerede har en konto hos disse tjenestene.


I det store og hele gir 2FA en ekstra beskyttelse mot cybertrusler og hjelper deg med å beskytte kontoene dine mot uautorisert tilgang. Hvis du ikke allerede har aktivert 2FA for din konto, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det så snart som mulig. Mange er allerede kanskje kjent med Microsoft sin «Authenticator»-app. Denne appen generer koder som skal tastes inn ved innlogging, eller så popper det opp en boks som ber deg enten om å godkjenne eller avslå påloggingen.


Som kunde i Frisikt bistår vi gjerne med å sette opp 2FA, for å øke sikkerheten din.

Ta kontakt med oss på 989 00 200 eller på support@frisikt.no.Våre åpningstider er:

Mandag: 07.00 – 20.00

Tirsdag: 07.00 – 20.00

Onsdag: 07.00 – 20.00

Torsdag: 07.00 – 20.00

Fredag: 07.00 – 20.00

Lørdag: Stengt

Søndag: 15.00 – 20.00

ความคิดเห็น


bottom of page