top of page

IT-Sikkerhet: Passord


Passord er en av de viktigste beskyttelsesbarrierene for å beskytte din digitale identitet og dine kontoer.


Viktige grunner til å ha et sterkt passord og bytte ofte:

· Bedre beskyttelse mot hacking: Et sterkt passord gjør det svært vanskelig for en hacker å gjette eller bryte passordet ditt, noe som gir bedre beskyttelse mot cybertrusler.


· Reduserer sannsynligheten for å bli utsatt for konto- og identitetstyveri: Dersom passordet ditt er sårbart for hacking, kan en hacker få tilgang til kontoen din og bruke den til å stjele identiteten din eller til å begå andre former for cyberkriminalitet.


· Forbedrer sikkerheten på kontoene dine: Ved å bytte passord ofte, reduserer du sannsynligheten for at en hacker vil få tilgang til kontoen din, selv om de klarer å få tak i passordet ditt.


· Forebygger uønsket tilgang: Hvis du har en felles konto med noen andre, kan du være sikker på at ingen uvedkommende får tilgang til kontoen din ved å bytte passord ofte.

Et sterkt passord bør inneholde:

· en kombinasjon av store og små bokstaver

· tall og spesialtegn

· minst 8-12 tegn langt.


Du bør unngå å bruke personlige opplysninger, som navn, adresse og telefonnummer, og heller bruke en kombinasjon av tegn og tall. Personlige opplysninger som passord kan være lett for hackere å finne ut av.


For å sikre at du har de beste beskyttelsesbarrierene på plass, anbefaler vi på det sterkeste at du har et sterkt passord og bytter det ofte.


Trenger du tips til passordbruk eller har andre spørsmål vedørende IT-sikkerhet?

Ta kontakt med oss på 989 00 200 eller på support@frisikt.no.
Våre åpningstider er:

Mandag: 07.00 – 20.00

Tirsdag: 07.00 – 20.00

Onsdag: 07.00 – 20.00

Torsdag: 07.00 – 20.00

Fredag: 07.00 – 20.00

Lørdag: Stengt

Søndag: 15.00 – 20.00

Commentaires


bottom of page