top of page

4 viktige ting du som kunde må huske på før du tar ferie

Som bedriftseier eller daglig leder er det ikke alltid lett å koble av og ta en velfortjent ferie. Tankene om regnskapsoppgaver og økonomiske forpliktelser kan fortsatt gnage i bakhodet. For å sikre at du kan nyte ferien uten bekymringer og samtidig ha en sunn og organisert økonomi i virksomheten din, er det viktig å ta noen forholdsregler før du drar. Her er 4 viktige ting du burde huske på før du tar ferie:

1. MVA-frist 31.august

Merverdiavgifts frist i august er satt til den 31. august i stedet for den 10. Imidlertid anbefaler vi sterkt at du, hvis mulig, leverer bilag for mai og juni før du tar ferie. Dette vil gi deg fordelen av å unngå unødvendig stress og press rett etter ferien når du kommer tilbake.

2. Lønn for juli og august

Det er viktig å sikre en avklaring av lønnskjøringen for juli og august i god tid, i samråd med din regnskapsfører. Ved å gjøre dette kan du ha trygghet i at lønnskjøringene går som planlagt, selv om du selv er på ferie.

3. Betaling av regninger

Sørg for at alle regninger lagt til betaling før du tar ferie. Gå gjennom utestående fakturaer, leverandørgjeld og andre økonomiske forpliktelser. Send purringer eller oppfølgingsbrev for ubetalte fakturaer. Ved å ha en oversikt over betalingsstatusen vil du opprettholde sunn likviditet i bedriften og unngå unødvendige bekymringer i ferien.

 

4. Kommunikasjon med regnskapsfører

Før du tar ferie, er det av stor betydning å opprettholde tydelig kommunikasjon med din regnskapsfører. Det er viktig å informere dem om dine ferieplaner og eventuelle spesielle behov eller krav som kan oppstå i ditt fravær. Dette sikrer at det finnes en tilgjengelig ressurs som kan håndtere regnskapsrelaterte spørsmål eller nødsituasjoner mens du er borte. Hvis du vanligvis håndterer betaling av regninger selv, kan det være hensiktsmessig å kontakte regnskapsføreren og avtale om de kan ta hånd om denne oppgaven i ditt fravær. Dette bidrar til å opprettholde en smidig økonomisk drift av virksomheten og sikrer at ingen viktige oppgaver blir forsømt mens du er på ferie.

 

God bekymringsfri sommer !Comments


bottom of page